Before & After

The owners of this stunning colonial home called us when they were in the process of renovating their kitchen and adjacent downstairs spaces. They were looking for updated style and an upgraded feel. The foyer, shown here, got luxe wainscoting. We redid the staircase runner with a beautiful sisal stripe. Some accent pieces and art finished it out. In the adjacent living room we added new marble to the fireplace surround, put in beautiful wool drapes for the windows, and created an open seating plan that enhanced the room dimensions, and created MORE seating for guests overall. Fresh paint colors, furniture, and accessories gave the rooms an updated feel.

This master bedroom is in a Short Hills colonial. The owners inherited window treatments that were so heavy and long, the rod was coming loose from the wall. The existing wall color and design elements did not fit in with their vision of a bright and airy retreat. We brightened the walls with white paint and one dramatic accent wall. Breezy white cotton drapes add softness and enhance the architecture, but they are stationary, so they don’t carry the stress of being pulled on to open and close. An operable roman shade creates privacy. Bedding and some new seating make the space fresh and new along with other furnishings and accessories. A wool carpet adds color plus a soft landing for the feet.

This living room is a long space that needed to be broken into two seating areas to maximize function and use. The one shown here is at the far end of the room by the back window. The goal was to create an intimate and cozy place to sit. One challenge was the need to create focal points along a huge long wall. The piano was moved to a quiet corner on the opposite side of the room. A console table was outfitted with barware for entertaining, and a bench flanked with art creates extra seating. New furniture creates a luxe and sophisticated feel. My favorite touch in this room is the beautiful wool carpet we custom designed and had made in Nepal. New accents and art finish the room.

It’s hard to believe you are looking at the same wall here in this grand Maplewood home. We removed dated cabinets and paneling and fulfilled the client's dream of having a modern kitchen that still worked with the home. Kitchen cabinets were taken up to the ceiling and designed with flat panel doors, luxe modern hardware, and two complimentary finishes. Thick marble counters and herringbone backsplash tile complete the look. We swapped the location of the fridge and the prep area for better workflow. We also expanded the size of the island to create more storage, more workspace, and counter seating on one end of the island.

Thank you for taking a look at a few of our projects!

We want to hear from you about your design projects, and your home’s potential.

Contact Us